A Csokoládévölgy

A gazdag gasztronómiai és bortermelői hagyományokkal rendelkező toszkán vidék egy ideje a csokoládéról is markáns mondanivalót fogalmaz meg.
Az utóbbi évtizedben a Pratotól Aglianán, Monsummano Termén és Pontederán át Pisáig nyúló zöldellő völgyet a szaksajtóban többször is nevezték Csokoládévölgynek.
Észak-Toszkánának ez a része valóban arról vált híressé, hogy egyre növekvő számban telepedtek meg itt a legjobb minőségű csokoládét kézműves módszerekkel készítő manufaktúrák.
Az itt dolgozó kézművesek a világ legjobb minőségű csokoládéit készítik. A fiatal mesterek a kézműves hagyományok jövőjét is biztosítják.
A völgy csokoládémesterei nagy gondot fordítanak arra, hogy a termelést az ültetvénytől kezdve kézben tartsák. Ez a világon nagyon kevés más csokoládéüzemben van így.
Az általuk kikísérletezett csokoládék jóval könnyebbek, kevesebb zsiradékot tartalmaznak, viszont mind formájukban, mind az ízösszeállításokban hihetetlenül fantáziadúsak, és feltétlenül kihívást jelentenek a piacon lévő hagyományos termékeknek. A hagyomány és az újítás páratlan együttese csodálatos eredményeket hozott.Bemutatjuk a csokoládévölgy leghíresebb mestereit

-Roberto Catinari (Agliana): A 30 éve működő családi vállalkozás Sao Tomé-szigeti kakaót dolgoz fel, ezerféle ízű táblákat és különleges pralinékat állít elő belőle vin santo, grappa és Campari töltelékkel.

-Cioccolato&Company (Massa Cozzile): Fabio Moschini és Adria Grazzini 1990 óta hoz friss felfogást a bonbonkészítésbe: puhán olvadó csokoládékrémek, rafinált trüffelek, mogyorós, mandulás, fenyomandulás csokoládéfalatok és fényuzo konyakmeggyek kerülnek ki muhelyükbol

-Paul DeBondt (Pisa): A Toszkánában letelepedett holland mestercukrász és olasz designer felesége az 1990-es évek elejétől készíti szokatlan, de rendkívül harmonikus csokoládétábláit, a világ összes ínyencénél óriási sikert aratva.

-Andrea Slitti (Monsummano Terme): A világhírű csokoládémester rengeteg nemzetközi verseny díjazottja, a LatteNero fekete tejcsokoládé megalkotója hallatlan kreativitásával lepi meg az igazi csokoládét szeretőket minden kollekciójában. Venezuelai 90% és jázminteás csokoládéja és művészi igénnyel alkotott csokoládétojásai a világon teljesen egyedülállóak.

-Alessandro és Cecilia Tessieri (Pontedera): Amedei cégüket anyai nagymamájukról nevezték el, aki mindig támogatta őket ambiciózus céljaik elérésében. Az Amedei készíti jelenleg egyedül a világon a venezuelai Chuao-félsziget ültetvényéről származó Chuao csokoládét, melyet a szakirodalom és a közfelfogás évszázadok óta a világ legjobbjaként tart számon.
Különleges tájakon

A csokoládé kóstolása

Chuao
Főoldal

Amedei

Receptek

Partnereink

Linkek
Rólunk
E-mail